vrijdag 25 oktober 2013

De natuur op Tenerife


De natuur op Tenerife

De natuur op het eiland Tenerife kent zoveel diverse aspecten en uitersten, dat het zeker de moeite waard is om een van de schitterende natuurgebieden of natuurverschijnselen te bezoeken. Het Noorden van Tenerife is bijzonder groen te noemen en dat vormt meteen een contrast met het droge Zuiden. De zandstranden en vulkaanstranden liggen aan zee, maar meer in het binnenland is een variƫteit aan landschappen te vinden. De natuur wisselt zich af met laurierbossen, schitterende bergformaties en vruchtbaar landschap. De klifformaties zijn even indrukwekkend als de vallei van Oratava, die bekend is om het prachtige natuurschoon.

Masca

Het piratendorp Masca is een populaire excursie op Tenerife. Het ligt ten noordwesten aan de voet van de Tenobergen. Masca wordt ook wel het piratendorp genoemd. De bewoners konden vanaf deze hoogte de zee overzien, maar andersom is vanaf zee het dorp nauwelijks te herkennen. Ideaal voor piraten dus. Omdat het zo goed verborgen lag in dit berggebied, is het ook het laatste dorp geweest dat door de spanjaarden is veroverd. Dit mooie kleine dorpje is wat moeilijk bereikbaar maar het is de reis meer dan waard. 


El Teide

Centraal op het eiland Tenerife ligt de berg El Teide, Waar 's winters op de toppen sneeuw kan liggen. Pico del Teide is de grootste vulkaan op het eiland Tenerife.  Met zijn 3718 meter boven zeeniveau en 7000 meter boven de zeebodem is het de hoogste berg van Spanje. Veel toeristen kiezen ervoor om per toeristenbus of huurauto El Teide te bezoeken, maar door de goede staat van de weg is El Teide ook bereikbaar voor de ervaren fietser. Op 2.000 meter hoogte vindt u diverse uitkijkpunten, een bezoekerscentrum, eet- en drinkmogelijkheden, een souvenirshop en een hotel. Wie meer wil zien kan doorrijden tot 2.300 meter hoogte. Hier bevindt zich een kabellift die u naar 3.555 meter hoogte kan brengen. Wilt u daarna nog verder naar de top, dan heeft u een vergunning nodig.


Nationaal Park De Teide

Het Nationaal Park De Teide kwam in 1954 tot stand. Het heeft een oppervlakte van  135 vierkante kilometer en omvat de grote vulkanische kom op 2000 meter hoogte waar de vulkanische kegels van de Pico Viejo en de Teide staan. Naast de hoge vulkanische vormen in het midden van het eiland vindt u de steile gebergten van Teno en Anaga. Door hun ligging vertonen ze twee heel verschillende landschappen: het eerste woestijnachtig en het tweede meer oerwoudachtig. Door het raare klimaat op het eiland is er op het noorden en het zuiden twee heel verschillende soorten begroeiing: weelderig in het noorden met tropische teelt, bloemen en bossen en in het zuiden half woestijnachtig, met zeer zeldzame inheemse planten.


Park Exoticos

Tenerife beschikt over een echt regenwoud en dat is Park Exoticos aan de Costa Adeje. Hier kunt u kennismaken met een rijke dierenwereld, zoals waterschildpadden en marmosets en is er een botanische tuin met planten uit droge gebieden, zoals duizenden cactussen. Vanaf de toeristenoorden Los Christianos en Playa de las Americas rijden rechtstreeks bussen naar Park Exoticos. In het park is verder een souvenirwinkel aanwezig en kan er een hapje en een drankje worden gekocht.
  


 Teno gebergte

Het Teno gebergte bevindt zich in het noordwesten van Tenerife en maakt onderdeel uit van het Park Rural de Teno. Het imposante gebergte functioneert als een decor van het eiland, dat in zee eindigt en een prachtig einde kent met de beroemde kliffen Los Gigantes. In het Teno gebergte bevinden zich een aantal kleine gehuchten, zoals Masca, waar de huisjes allemaal in het wit geschilderd zijn.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten