vrijdag 25 oktober 2013

Het Spaanse eten opTenerife


Het Spaanse eten opTenerife

Op Tenerife zult u geen honger lijden, Het barst er van de restaurantjes voornamelijk in de toeristische centra. Vergeleken met de restaurants in Nederland is het heel goedkoop voor een pizza magarita voor 2 personen betaal je zoon 7 euro. Maar in de lokale restaurantjes net buiten die centra kan men van de echte lokale specialiteiten genieten voor geen geld.


Op de Canarische Eilanden wordt voornamelijk vis, vlees, groenten en aardappelen gegeten. Over het algemeen is het eten niet duur.
Vooral in de lokale restaurants is vis erg populair. Het eten op de eilanden lijkt erg op dat van de (ei)landen in- en rond de Middellandse Zee. Ook vegetarisch voedsel is in voldoende mate aanwezig op de Canarische Eilanden. Zoals in veel andere landen is de Spaanse keuken zeer afwisselend tussen de verschillende regio's, maar er zijn een aantal gemeenschappelijke kenmerken. 
 Onder de hoeveelheid aan gerechten in de Spaanse keuken zijn er toch enkele die voorkomen over het ganse Spaanse grondgebied. Daaronder zijn zeker tortilla de patata (aardappel omelet), gazpacho (een koude tomatensoep), paella (een rijstgerecht met vis, vlees of beide), pisto (een soort ratatouille), migas (broodgerechten), embutidos (vleeswaren zoalsv jamon de serrano, chorizo en morcilla) en kazen. Er zijn veel gerechten op basis van peulvruchten zoals kikkererwten, linzen en bonen, vooral in eenpansgerechten en soepen alhoewel er verschillen kunnen bestaan in gebruikte ingrediënten.

De Canarische keuken is eenvoudig en erg lekker, maar is in de toeristische gebieden veelal anders. Daar zijn veelal Nederlandse, Italiaanse, Chinese en andere internationale restaurants en fastfoodketens te vinden. De lokale restaurants zijn te herkennen aan de Canariërs, die er zelf vaak eten.


Voor het ontbijt gebruiken de Spanjaarden op Tenerife een bak koffie met veel melk en een zoete bijkomstigheid. Met de toeristen die andere gewoonten hebben  wordt overal rekening gehouden. In de hotels zijn in de meeste gevallen brood, toast met zoet en hartig beleg te vinden en yoghurt. Daarnaast wordt vaak koffie, thee en vruchtensap geserveerd.



De traditionele lunch begint rond 14.00 en eindigt rond 16.00 uur en bestaat uit een warme maaltijd. De schotels variëren elke dag bij de meeste restaurants. Ook de Menu de Mediodia is populair, een driegangen menu waaruit gekozen kan worden tussen verschillende gerechten.

Tussen de lunch en het avonddiner wordt van de merienda genoten, dit is vaak een klein tussendoortje of tapas/ borrelhapjes.

Het avondmaal is de vierde en laatste maaltijd van de dag. De keuken gaat pas laat open: tussen 20.00 en 21.00 uur. Vaak wordt er dan niet meer zo uitgebreid gegeten als bij de lunch, maar bestaat het eten uit één gang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten