vrijdag 25 oktober 2013

Duiken in Tenerife


Duiken in Tenerife

Tenerife is één van de populairste bestemmingen in Spanje om te duiken of te leren duiken. Aangezien Tenerife een eiland is, zijn er genoeg interessante, spannende en leuke duikspots te vinden. Waar je ook verblijft op Tenerife, er is altijd een prima plek om te duiken in de buurt.


Wanneer je een beginnende duiker bent en je een basis les wilt boeken, dan kost dit rond de 60 a 70 euro. Een dagje snorkelen kost rond de 30 euro en een eerste cursus (Open Water) van 3 tot 4 dagen kost zo’n 350 euro. Wanneer je al een gecertificeerd duiker bent kun je voor ongeveer de helft van de prijs een eerste duik maken. Daarnaast moet er een los bedrag betaalt worden voor de duikuitrusting (ongeveer 10 euro) en kun je ervoor kiezen om foto’s van je duik te laten maken. De prijs hiervoor verschilt per duikschool maar de prijs zal tussen de 40 en 50 euro liggen.

Er zijn verschillende duikcursussen waaruit gekozen kan worden. De basis opleiding is Open Water en voor elke beginnende duiker is dit een goede cursus. Daarnaast kan er gekozen worden voor Advanced Open Water, reddingsduiken, professioneel duiken en een specifieke richting in het duiken. Of je nu beginner bent of een ervaren duiker, de volgende plekken op Tenerife zijn geweldig om te duiken.

El Puertito is één van de populairste plekken op Tenerife om te duiken en het eerste duikbrevet te behalen. Je kunt hier duiken tot op 12 meter diep, waarvoor geen ervaring vereist is. Je zult hier onderwaterdieren spotten zoals papegaaivissen, schildpadden en octopussen.

Las Vistas is vooral onder beginners populair en ook vanwege het nachtduiken. Ook hier kun je tot op 12 meter diep duiken en er is geen ervaring vereist. Hier kun je onder andere schorpioenvissen, stekelroggen en octopussen tegenkomen.
Bij El Condesito kun je tot wel 30 meter diep duiken en zelfs daarvoor is geen duik ervaring vereist. Je kunt hier duiken naar de wrakstukken van het schip Condesito. Ook hier kun je stekelroggen tegenkomen maar ook trompetvissen.


Roncadores de Palmar is de perfecte duikspot op Tenerife als het gaat om grote scholen vissen. Met name de Roncadores vissen zul je hier veel zien. Je kunt hier tot op 25 meter diep duiken en er is geen ervaring vereist.

Ook op El Meridian kun je naar wrakken duiken, namelijk naar het schip Meridian. Het schip is bijna onveranderd gebleven. Om hier te mogen duiken is echter wel ervaring vereist, namelijk Advanced Open Water. Beginners mogen hier dus niet duiken. Je kunt hier eenhoornvissen, papegaaivissen en trompetvissen tegenkomen.

Bij Cueva de las Morenas kun je tot op 30 meter diep duiken, maar ook hier is ervaring vereist, namelijk Advanced Open Water of hoger. Onder ervaren duikers is dit één van de populairste duikplekken op Tenerife. Hier wordt namelijk gedoken om alen en roggen te zien en daarnaast staat er op de bodem een kruis dat duikers eraan moet herinneren om niet roekeloos te duiken Tevens is er een beeld van de Maagd Carmen voor het geluk.

Playa Paraiso is een bijzondere duik want je kunt hier namelijk in grotten duiken. De grotten liggen op zo’n 30 meter diep maar er is geen duikervaring vereist. In de grot ligt ook een gigantisch anker en daarnaast zul je vooral stekelroggen, alen, papegaaivissen, octopussen en trompetvissen tegenkomen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten