vrijdag 25 oktober 2013

Een auto of fiets huren op Tenerife


Een auto of fiets huren op Tenerife

Tenerife is erg goed te verkennen met de auto. De wegen zijn er over het algemeen goed te noemen. Zo kun je via de snelweg erg makkelijk van Playa de las Americas naar de hoofdstad Santa Cruz. Ook kun je heel gemakkelijk met de auto naar de El Teide. Deze route levert de mooiste uitzichten op en is dan ook een echte aanrader.



Aangezien bijna alle toeristen met het vliegtuig op Spanje’s eiland Tenerife  aankomen, wordt er veel gebruik gemaakt van huurauto’s. Het is een goede manier om het eiland te ontdekken en je kunt bijna overal wel met de auto komen. Toch is het niet altijd nodig om een auto te huren, aangezien er veelal gratis shuttlebussen naar hotels worden aangeboden en je vanuit daar vaak te voet of met een bus naar verschillende dorpen en bezienswaardigheden kunt reizen.

Wanneer je toch gebruik wilt maken van een huurauto kan het (in het hoogseizoen) verstandig zijn om van te voren al een auto te huren. Hoewel er veel autoverhuurbedrijven op Tenerife te vinden zijn en ook direct vanaf de vliegvelden van Tenerife  auto’s gehuurd kunnen worden, zullen er in het hoogseizoen toch veel auto’s al snel verhuurd zijn, waardoor je vaak alleen nog dure auto’s kunt huren. In de andere seizoenen is het echter niet nodig om van te voren al een auto te boeken. Er zijn dan genoeg auto’s te huur en meestal is er een ruim aanbod aan goedkopere auto’s te vinden. Er worden regelmatig kortingen gegeven wanneer je via het Internet boekt, ook dit kan dus een reden zijn om van te voren al een huur auto te reserveren. 



Vooral in Santa Cruz, de hoofdstad van Tenerife, zijn veel autoverhuurbedrijven te vinden. De beste optie is om hier langs verschillende bedrijven te gaan om uit te zoeken welke het beste aanbod heeft. Niet alleen in de hoofdstad maar in eigenlijk alle plaatjes op het eiland is wel een bedrijf te vinden dat auto’s verhuurd. De inwoners van Tenerife weten immers ook dat veel toeristen een auto zullen willen huren tijdens hun vakantie om het eiland te ontdekken. Het is dan ook een goede optie om een autoverhuurbedrijf te beginnen en om die reden vind je er dan ook zoveel op het eiland.

Je kunt ook bij je hotel, camping of bij een toeristenbureau een auto huren of informatie vragen over de autoverhuur bedrijven. Zij zoeken dan het beste aanbod wat bij jou past en soms wordt een huurauto direct bij het hotel afgeleverd, zodat je niet eerst zelf nog eens hoeft uit te zoeken hoe je bij het bedrijf moet komen. De kosten van een huurauto liggen rond de 120 euro voor een week (een Ford Ka) of rond de 380 euro voor een 4WD. Let ook goed op de minimum leeftijd per auto, dit kan namelijk nog wel eens verschillen van bijvoorbeeld minimaal 21 jaar tot minimaal 25 jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten